h1

OM BLOGGEN

KAHJacobsbild
Foto: Vimmerbybloggen/Jacob Karlsson

Hej och välkommen (och adjö)!

I den här bloggen har jag försökt förmedla spridda tankar kring verksamheten på kulturcentrumet Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby och också kommenterat annat som har bäring på Astrid Lindgren, litteratur eller kultur i stort. Den sista augusti 2015 avslutar jag dock min anställning, för att istället arbeta som programchef vid Sveriges Radio i Göteborg.

Att arbeta med “arvet” efter Astrid Lindgren har varit en förmån. Det dagliga arbetet med att bygga upp Astrid Lindgrens Näs har ständigt givit mig nya intryck, möten med människor och upplevelser – för att nu inte tala om ständigt nya insikter i ett författarskap, som bara växer ju mer man läser och lär.

Astrid Lindgren är en av våra absolut viktigaste och mest lästa författare. Och efter nästan nio år som chef för Astrid Lindgrens Näs vet jag hur stor nyfikenheten är kring att veta mer om denna fantastiska person och författare.

Titta gärna in på www.astridlindgrensnas.se så får du veta mer om vår verksamhet!

På återhörande – nånstans, någongång!

Kjell Åke Hansson

PS. Min privata blogg hittar du på hanssonsblogg.wordpress.com. Där står ibland lite om litteratur, kultur, samhälle med mera. DS.

Annonser

3 kommentarer

 1. Hej Kjell Åke
  Har nu hittat din blogg och länkat till den från min. Din tanke med bloggen känns rktigt bra och hoppas det kommer vara många besökare.
  Trevlig fortsättning på det nya året och hälsa hem.
  Mvh Peter


 2. Hej! Nu har även jag hittat din blogg. Intressant!

  Jag skulle vilja träffa dig och Carolina Lindkvist men kan inte hitta era mejladresser på hemsidan så nu försöker jag att få konakt så här en tidig söndag morgon i ett härligt snöigt Vimmerby.

  Skulle vi kunna träffas över en lunch? Jag vill prata om ett ev. LEADER-projekt som en fortsättning på det projektet som jag var ledare för och som initierades av Kristina Alsér år 2003. Vi hade Astrid Lindgren-promenader för alla kommunens lågstadiebarn och gjorde en uppdatering av broschyren ”I Astrid Lindgrens Fotspår”. Vi startade även ett embryo till en metod för värdegrundsarbete utifrån Astrid Lindgrens figurer (som godkänts av Karin Nyman)och som blev mycket uppskattat av många av Vimmerbys lågstadiepedagoger m fl. Det förtjänar att följas upp och det skulle jag bl a vilja diskutera med er.
  Ring mig gärna på 0492-288 33, när du läst detta.
  MVH/ Ingela Nilsson Nachtweij.


 3. Även jag har sent omsider gett mig in i Bloggens och FB´s värld efter viss förståndig (?) tvekan. Men att inte ge sig in i denna värld vore väl detsamma som att en gång i för oss avlägsen tid ta avstånd från både elektricitet och telefoni. Men för mig är tiden viktig. Så därför…
  Sten Nachtweij http://www.bsboende.se även på FB

  PS att jag skrev detta beror på att jag fick syn på Ingelas meddelande ovan. Så ser jag att det är daterat 22 feb 2009!!! Som sagt – tiden går och om tjugo år är jag hundra – därför känns tiden viktig – lycka till ni alla, som är engagerade i så mycket- DSKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: