h1

När kungens slott möter Astrids koja

april 9, 2015

karin-visarI STRÅLANDE VÅRSOL har vi idag tagit emot ett trevligt studiebesök från det kungliga Sollidens slott på Öland. Det var verksamhetschefen Anna Schibli och en del av personalen som besökte oss för att utbyta erfarenheter och lärdomar.

Det är förstås skillnad på konungens fina slott och vår lilla småländska koja (nåja, prästgårdsarrende och kulturcentrum är vi faktiskt!). Men likheterna finns där också – båda platserna är helt eller delvis i privat ägo, verksamheten drivs i bolagsform och vi vill båda försöka locka så många besökare som möjligt genom att erbjuda utställningar, program och trädgårdsupplevelser. Och vi jobbar båda intimt nära två synnerligen starka svenska världskända ”varumärken”; det svenska kungahuset och Astrid Lindgren.

Det är alltid givande att möta kollegor och utbyta erfarenheter. Ofta märker vi att vi har samma problem, men framförallt också samma möjligheter. Egentligen borde vi som jobbar med museer, kulturcentra och konstnärliga trädgårdar göra betydligt fler studiebesök hos varandra. Vi är ju faktiskt inte konkurrenter, utan skapar tillsammans ett allt mer växande intresse för kultur, kulturhistoria, trädgård, utställningar och nutida konstformer.

På bilden är det vår trädgårdsmästare och konstnärliga ledare Karin Eliasson som berättar om det pågående arbetet med det vi kallar för ”andra kapitlet” i trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs. Trädgårdarna ska bli som ”en saga utan slut” och det andra kapitlet öppnar vi den 13 juni i sommar. Välkomna då, om inte förr, och kvista sen över till Öland och Sollidens slott, som också har spännande trädgårdstankar inför sommaren.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: