h1

PRAESA tar priset!

mars 31, 2015

FÖR FÖRSTA GÅNGEN på åtta år lyckades jag pricka någorlunda rätt i spekulationerna innan dagens tillkännagivande av ALMA-priset (Astrid Lindgren Memorial Award).

I alla fall hamnade jag på rätt kontinent, nämligen den afrikanska. Jag tippade att det var dags för någon afrikan i år, kanske en författare, muntlig berätare eller läsfrämjande organisation. Det blev det sistnämnda: PRAESA!

PRAESA – Project for the Study of Alternative Education in South Africa – bedriver läsfrämjande arbete för barn och unga i Sydafrika, med Kapstaden som bas. Man arbetar mycket med att tillgängliggöra litteratur på alla officiella språk i Sydafrika och har startat en mängd läsklubbar, även på socialt utsatta platser.

Lite rätt hade jag också kring det där med muntlig tradition, för det finns också med i PRAESAs verksamhet där man kombinerar muntligt berättande med dramatiseringar, läsning och sånglekar.

Den 1 juni 2015 delas priset ut i Stockholms Konserthus, men redan några dagar innan kommer PRAESAs representanter på besök hit till Vimmerby och Astrid Lindgrens Näs, under den s.k. pristagarveckan. Det blir minst lika spännande som det brukar vara!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: