h1

”Astrid Lindgrens Näs – en självklar vinnare!”

mars 23, 2014

Skärmavbild 2014-03-23 kl. 22.18.58EN VECKA AV otroligt hårt och intensivt arbete är snart över för några av medarbetarna på Astrid Lindgrens Näs – men den insatsen har burit frukter som vi kommer att njuta av länge!

Att just vår monter på Trädgårdsmässan i Älvsjö blev den som juryn utsåg till ”Årets idéträdgård 2014” känns naturligtvis oerhört härligt.

Många har del i skapelsen, men framförallt är det vår trädgårdsmästare och konstnärliga ledare Karin Eliasson som ska ha mycket beröm – flankerad också av vår marknadschef Cilla Nergårdh, som varit med hela veckan och byggt, mött besökare och oavbrutet talat väl för Vimmerby och Astrid Lindgrens Näs. I bakgrunden finns förstås ytterligare en hoper av våra goda medarbetare, som på olika sätt har bidragit.

En av jurymedlemmarna var Svante Öquist, chefredaktör på Elle Decoration, skrev så här på sin blogg i torsdags:

”Vilken dag det blev! Träffade mina jurykollegor redan kl 8 i morse för att tillsammans gå runt i och bedöma de åtta idéträdgårdar som byggts upp – Rölunda Gård, Huseby Bruk, Stadsodling Stockholm, Kulturträdgården & Sweden Greenhouse, Astrid Lindgrens Näs, Wij Trädgårdar, Carl Larssongården och till sist, Hovdala Slott. Alla åtta nominerade till Årets idéträdgård 2014 .

Som vanligt i allt juryarbete är det starka viljor och bestämda åsikter som ska stöpas om till ett resultat – idag fanns det dock igen som helst tvekan om vem som var vinnare! Vi var helt eniga om att Astrid Lindgrens Näs var den självklara vinnaren! Ett sagolikt skogslandskap med en slingrande ”stenhage” byggd av ved istället för sten och toppad med grön mossa, ”golv” av långa smala trasmattor varvat med gatsten som fläckvis är ”på väg upp ur gatan” och allt översållat med knappnålshuvudstora små partiklar som likt daggdroppar glittrar i skogen … Allt iscensatt av trädgårdsmästaren Karin Eliasson – begåvat! /Svante”

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: