h1

Arkåsen & Settlin fixar vår nya matprofil

januari 23, 2014

Jonas och Henrik 004

IDAG KAN VI presentera en nyhet som många av våra gäster får stor glädje av framöver.

En helt ny profil på restaurangen och kaféet på Astrid Lindgrens Näs väntar till våren. Och det är ett par av Smålands mest uppmärksammade och framgångsrika restauratörer som hjälper oss att arbeta fram konceptet – Henrik Arkåsen och Jonas Settlin.

De är annars mest kända för de två utsökta restaurangerna Saltmagasinet och Guldkant i Västervik – och för sitt surdegsbageri förstås – och jobbar just nu intensivt med att skapa vår kommande matprofil.

Vår uppgift på Astrid Lindgrens Näs är ju att utveckla ett fullödigt besöksmål, i akt och mening att nå så många människor som möjligt med den stora berättelsen om Astrid Lindgrens skapande och livsgärning. 

Maten är förstås en viktig del. Vår ambition är att våra gäster ska bli mer än mätta – även via maten och dryckerna ska man få en upplevelse som ligger nära det som Astrid Lindgrens författarskap och gärning kretsat kring.

Så här uttrycker Jonas Settlin det:

Astrid Lindgren är en person som väcker starka känslor. Vi har blivit helt tagna av våra besök i hennes barndomshem och i den stora utställningen om Astrid. Lika mycket av hennes liv och engagemang i viktiga samhällsfrågor, som av hennes verk. Det är helt enkelt en stor ära att få arbeta med Astrid Lindgrens Näs. 

– Astrid Lindgren står för värden som alltid varit viktiga för oss. Hållbarhet, ärlighet, lekfullhet och kvalitet. Tillsammans med Astrid Lindgrens Näs ska vi skapa en restaurang och kafé som blir en integrerad del av utställningarna, trädgårdarna och upplevelserna här på Astrid Lindgrens Näs, säger Jonas Settlin. 

– Vårt uppdrag är att skapa de bästa förutsättningarna för Astrid Lindgrens Näs att lyckas långsiktigt. Vår vision är att den nya restaurangen ska uttrycka samma engagemang och lojalitet med författarens verk och värderingar som övrig verksamhet på Astrid Lindgrens Näs, säger Henrik Arkåsen.

Nu väntar några intensiva månader med att forma den nya restaurangen. Bland annat ska vi rekrytera en kvalificerad och kreativ köksmästare som ska leda arbetet. 

För oss är det självklart en stimulerande utmaning att få det här på plats. Henrik och Jonas har varit framgångsrika och våra arbetsmöten hittills bådar verkligen gott (i dubbel bemärkelse!).    

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: