h1

Nytt museum i Vimmerby!

januari 17, 2014

DET ÄR INTE varje dag som ett nytt museum öppnar i Sverige – och ännu mer sällan händer det i Vimmerby.

Men i morgon är det dags igen (senast var när Astrid Lindgrens Näs invigdes 12 juni 2007). Då slår nämligen Motocross Museum MX World Collection upp dörrarna i de nyrenoverande lokalerna alldeles framför utfarten från Astrid Lindgrens Värld. Och Vimmerby blir en attraktion rikare!

frodigDet är motocrossentusiasten Magnus Frodig som skapat ett stort och generöst motocrossmuseum, med över 100 cyklar från sex decennier. Maskiner, och dessutom dräkter, som tillhört både världsmästare och andra framgångsrika förare.

Det blir förstås ett helt annorlunda – och viktigt – besöksmål vid sidan av de Astrid Lindgren-satsningar som görs på Astrid Lindgrens Värld och hos oss på Astrid Lindgrens Näs. Och det är en riktigt imponerande satsning från en privat entreprenör, entusiast och samlare.

Min gissning är att Magnus Frodigs skapelse kommer att dra en hel del extra besökare till Vimmerby, inte minst från övriga Europa. Det är precis just sådant här som skapar en dynamisk miljö, nämligen att det i kölvattnet på en framgångsrik satsning (Astrid Lindgrens Värld) växer fram nya initiativ. Det ena ger förutsättningar för det andra, och sett över lång tid så ökar mångfalden i kommunen, staden blir attraktivare för fler människor och det skapas ett ökande underlag för handel, näringsliv, kultur och utbildning.

Steget kan tyckas långt mellan Astrid Lindgren och ett motocrossmuseum – för säga vad man vill, inte åks det särskilt mycket motorcykel i Katthult, Bullerbyn eller Körsbärsdalen – men vi har antagligen en sak gemensamt, vi som jobbar med att locka besökare: vi tror på utveckling och att även Vimmerby kan utvecklas och växa. Både med höskrindor, motocrosscyklar och innovativa trädgårdar!

Vi på Astrid Lindgrens Näs önskar Magnus Frodig ett stort och varmt lycka till i hans modiga satsning!

PS. Bilden är från tidigare idag,  då jag (t.v.) och kommunalrådet Micael Glennfalk (mitten) samtidigt råkade besöka en något jäktad Magnus Frodig (t.h.) för att överräcka varsin ”lycka till”-bukett! Foto: Tobbe Persson. DS  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: