h1

Vit rök från ALMA-juryn!

mars 26, 2013

Pic Pic lNÄR JURYN FÖR ALMA-priset var färdiga med sitt sammanträde här på Astrid Lindgrens Näs idag blev det klart att den återigen valt en otroligt spännande pristagare!

Isol från Argentina är grafiker, bilderbokskonstnär, serietecknare,  författare, sångerska och kompositör. Och att döma av dagens presentation oerhört uttrycksfull och närvarande som konstnär.

På kort tid har nu Argentina begåvats med en påve och en ALMA-pristagare – det var nästan så att man tittade efter den vita röken när juryn var färdig idag.

Isol3Isol föddes 1972 och är en i högsta grad aktiv konstnär. Hon bor och verkar i Buenos Aires och är gränsöverskridande och nyskapande. Ett exempel på det är boken ”Tener un patito es útil (2007)” som kan läsas från två håll: från ena hållet handlar den om vad en pojke kan göra med en anka, och från andra hållet om vad en anka kan göra med en pojke.  

Hennes böcker är utgivna i ett tjugotal länder – bland annat på engelska – men har ännu inte hittat någon svensk förläggare. Jag gissar att exempelvis Lilla Piratförlaget och Rabén & Sjögren har sprungit fort i kapplöpning idag på den stora barnboksmässan i Bologna.

Här nedan kan du se vad andra skriver om Isol idag. Via den här länken kan du se en intervju med Larry Lempert, ordförande i ALMA-juryn, som alltså var på plats här på Astrid Lindgrens Näs idag. 

Och besök gärna Isols egen lustfyllda hemsida här!

SvD, Expressen, Sydsvenskan, DNAlma

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: