h1

Nu laddar vi för ALMA!

mars 25, 2013

annelidukarOM BARA NÅGRA timmar kommer juryn för Astrid Lindgren Memorial Award hit till Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.

I morgon, tisdag,  har den sammanträde på förmiddagen. Klockan 13.00 får vi så veta vem som blir årets mottagare av världens största barnbokspris.

Det är sjätte året i rad som vi har glädjen att vara värdar för evenemanget. När juryns ordförande Larry Lempert tar plats i talarstolen, kablas hans ord ut över barnboksvärlden och det känns förstås bra att det sker från just den plats där en av världens främsta barnboksförfattare föddes för över hundra år sedan.

vymotpavFramförallt kablas Larrys avslöjande ner till italienska Bologna, där den största barnboksmässan av dem alla pågår för fullt (och dessutom firar 50-årsjubileum i år!). Just nu, i skrivande stund, riggas direktlänken mellan Astrid Lindgrens Näs och Bologna Book Fair!

I år är förresten Sverige hedersland på Bologna-mässan, vilket innebär ovanligt stort fokus på svensk barnlitteratur, som verkligen har en egen position i världen som banbrytare och inspiratör. Toppen av allt vore förstås om priset i år också gick till en svensk  författare eller illustratör, men det skulle trots allt förvåna.

När så ceremonien i morgon är klar, och Kulturrådets ordförande Kerstin Brunnberg skålat i champagne, så ser vi fram emot pristagarveckan i maj, då den än så länge hemliga pristagaren (eller pristagarna) gör sitt besök här hos oss på Astrid Lindgrens Näs.

Det är sannerligen vår i luften, för ALMA är vårt bästa vårtecken! 

På bilden ovan har vår producent Anneli Karlsson börjat färdigställa filmsalen i Paviljongen inför morgondagens evenemang kl 13.00. Undre bilden är en ögonblickvy från Astrid Lindgrens Näs, just nu i vårsol och gnistrande kvardröjande snö.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: