h1

Vem får ALMA-priset i år?

mars 13, 2013

larrytillkannager_emmajanssonTISDAG 26 MARS klockan 13.00 är det dags igen!

Juryn för världens största barnlitteraturpris tar plats på scenen på Astrid Lindgrens Näs. Ordföranden Larry Lempert meddelar vem som får årets ALMA-pris, dvs Astrid Lindgren Memorial Award, som priset heter i sin fulla längd. 

Det är alltid lika hedrande – och spännande! – att vi på Astrid Lindgrens Näs får vara med och arrangera denna världshändelse. Juryn anländer dagen innan för repetitioner och en traditionsenlig middag. På tisdag morgon samlas de i vårt konferensrum i den f.d. prästgården för ett slutsammanträde, då det definitiva beslutet om pristagare tas.

Prick klockan 13.00 äntrar Larry Lempert talarstolen och meddelar vem eller vilka som får de 5 miljoner kronor som priset är på. Händelsen direktsänds ner till världens största barnboksmässa, som samtidigt pågår i italienska Bologna. Här i Sverige kan vi höra det i Ekot, som sänder direkt.

Hela ceremonien är öppen för allmänheten och alla är hjärtligt välkomna att närvara i Paviljongen, där tillkännagivandet sker.

Vem som får priset i år? Ingen aning. Sådana okunniga som jag bör inte tippa. Men i mitt blogginlägg i morgon, torsdag, tänker jag ändå göra ett okvalificerat  och enkelt försök. Välkommen tillbaka då!

Annonser

One comment

  1. Hoppas Sara Swardt får ALMA-priset! För boken Dina brev lägger jag under madrassenKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: