h1

Full fart med 50-åringen Emil…

mars 8, 2013

logga Der Weg zu Michel liten

VECKORNA JUST NU präglas bland annat av intensivt arbete med en kille vid namn Emil, som faktiskt fyller 50 år i år.

På Astrid Lindgrens Näs ska vi uppmärksamma hans födelsedag genom en stor och unik utställning om tillblivelsen av den lilla illbattingen från Lönneberga. ”Vägen till Emil” kommer att ge en fenomenal inblick i hur Astrid Lindgren och illustratören Björn Berg skapade den Emil i Lönneberga som sedan dess fått evigt liv.

Utställningen planerar vi för fullt just nu och snart ska vår producent Anneli Karlsson besöka Bilmakarna Berg i Stockholm, där Maja och Torbjörn Berg förvaltar Björn Bergs efterlämnade originalmålningar. En hel del rariterer får ni se i sommar, i utställningen som öppnar 16 juni och som vi producerar tillsammans med Bildmakarna Berg.

För övrigt ligger vi just nu i en intensiv fas med sommarplanering, rekryteringar, startskott för trädgårdarna, insäljning av våra erbjudanden, sponsorsarbete och – för min del – en hel massa tankar och analyser på de närmaste årens aktiviteter och utvecklingsmöjligheter på Astrid Lindgrens Näs.

Idag har jag också ägnat några timmar åt styrgruppen för destinationsprojektet Vimmerby med omnejd – det treåriga projekt som regeringen, via Tillväxtverket, skjuter in pengar i och som handlar om att utveckla Vimmerby plus fyra andra svenska destinationer till att bli framgångsrika i att attrahera den internationella resandepubliken.  Spännande resonemang, där vi märker att fler och fler aktörer i området börjar kroka arm och hitta samarbeten som som verkligen kan skapa en stabil och hållbar utveckling för besöks- och kulturnäringen i Vimmerby med omnejd.

Om några år är jag säker på att vi kommer att blicka tillbaka på den här perioden och minnas den som extremt expansiv. Det är ingen tvekan om att Vimmerby just nu utvecklas till ett dynamiskt kraftcentra, dit fler och fler kompetenta människor utifrån kommer att söka sig och vilja bidra, arbeta, skapa och vara delaktiga. Staden har redan idag en position – om fem-tio år kommer vi att ha flyttat fram den positionen påtagligt.

PS. Ett litet men dock tecken på vår internationalisering ser ni ovan – den tyska logotypen till vår sommarutställning ”Vägen till Emil”! DS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: