h1

Julmarknad på Näs här för att stanna

december 15, 2012

ladorna-julmarknadTROTS IHÄRDIG SNÖSTORM så blev dagens ”Hantverksdag” på Astrid Lindgrens Näs fantastiskt mysig och bra.  Många besökare, trevliga och glada utställare, bra produkter till salu och fin avslutning med kulturskolans kör.

Och, inte minst, en miljö som är inspirerande och laddad med mycket känslor och historia.

– Det här är framtidens marknad i Vimmerby, sa en av de många gästerna belåtet.

Och jag tror faktiskt att han har rätt. Om jag  tänker på vår vision om Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs, så ser jag ett långsamt växande arrangemang där vi envist fortsätter satsa på en kvalitetsmarknad som ligger nära julen i tid. En marknad för de små producenterna, de entusiastiska hantverkarna och de goda entreprenörerna. En marknad som tar fasta på de Astrid Lindgrenska värderingarna om god hushållning, hållbarhet och skonsam användning av naturresurser.

På så vis kan vi berätta lite mer om Astrid Lindgrens livsgärning och barndomsmiljö, samtidigt som vi  blir en härlig arena för möten mellan människor och skapar bra möjligheter till lönsam försäljning för många entreprenörer! 

Hållbarhet och småskalighet tror jag mer och mer kommer att intressera människor i framtiden. Och i vår vision så blir julmarknaderna på Astrid Lindgrens Näs glädjefyllda, intressanta och samlande mötesevenemang, som kommer att dra besökare långt ifrån. Och som blir ytterligare en accent i Vimmerbys utveckling mot en öppen, tillgänglig och spännande stad för många, många människor.

Idag är jag stolt över och imponerad av mina få medarbetare, som med envishet, engagemang och kunnande har fixat årets Hantverksdag. Utan nämnvärd budget, utan speciellt mycket tid – men med en stark vilja att skapa något bra! Hurra för dom!

Till sist: har du som läser detta idéer om hur vi kan förbättra och utveckla, så tveka inte att höra av dig. Lämna gärna en kommentar direkt här på bloggen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: