h1

Jederlund i trädgården

november 21, 2012

SÅ HAR VI haft höstens möte med referensgruppen som är vårt bollplank i arbetet med Astrid Lindgrens trädgårdar – vilket innebär två halvdagars intensiva diskussioner om stort och smått.

På dagordningen stod allt, från framtida grafisk profil för Astrid Lindgrens Näs och trädgårdarna, till frågor om finansiering, tänkbara donatorer och crowdfunding.

Det senare vill vi dra igång så fort som möjligt. Crowdfunding handlar helt enkelt om att be allmänheten om hjälp och stöttning – ett alltmer vanligt sätt att delfinansiera större kulturprojekt, där den som investerar en slant i anläggningen också får tillbaka en relation, en upplevelse och en delaktighet.

Ett sånt här projekt, som de unika trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs, behöver förstås hjälp av både enskilda donationer och företag som vill associera sig med den framtida verksamheten. Men också av kvinnan och mannen på gatan, som vill satsa en slant tillsammans med många, många andra.

Vi återkommer med mer info om den saken snart. Tills vidare kan ni här ovan titta på en av referensgruppens medlemmar, kommunikatören Lars Jederlund från Stockholm, som berättar varför han så gärna vill delta i arbetet med Astrid Lindgrens trädgårdar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: