h1

BOKENS DAG – en vanebildande historia

oktober 30, 2012

NÄR VI NU för tredje året genomfört Bokens Dag i Vimmerby, så känns det som att arrangemanget verkligen är här för att stanna.

Själv kunde jag inte närvara den här gången och fick svår abstinens – så vanebildande har denna författarhappening blivit!

Det är stadsbiblioteket, Bokia och Astrid Lindgrens Näs som arrangerar Bokens Dag och vi får glädjande nog stort stöd från lokala och andra sponsorer.

Även i år blev Bokens Dag, enligt hörsägen, en lyckad eftermiddag. Olika och spännande författare, en utsökt engagerad konferencier och god soppbuffé gjorde det till ett toppenarrangemang. Igen.

Att döma av eftersnacket så gjorde debutanten Golaz Hashemzadeh ett starkt intryck på alla närvarande.

Alldeles speciellt blev det när hon berättade om Astrid Lindgrens stora betydelse och starka påverkan. Hur Astrid Lindgren och alla hennes berättelser blev en trygg följeslagare och lots in i det svenska, främmande samhället för den unga iranska flicka som Golnaz skildrar i sin bok Hon är inte jag.

Om ett år är det dags för Bokens Dag igen. Vi tar väldigt gärna emot förslag på författare i olika genrer som ni vill se på scenen då. Skriv gärna en kommentar i bloggen här eller mejla mej på kjell-ake.hansson@vimmerby.se 

Mer om årets Bokens Dag kan du läsa på vår hemsida  och i Vimmerby Tidning.

Bilderna är från Bokens dag i söndags och föreställer från ovan: Kicki Willysson (konferencier) och författarna Bob Hansson, Golnaz Hashemzadeh, Gerda Antti, Helene Tursten och Björn af Kleen.

Foto: Anneli Karlsson, Astrid Lindgrens Näs.

Annonser

One comment

  1. Kunde inte heller vara med i år, men har en önskan inför nästa år: Jonas Gardell förstås! Även någon ungdomsboksförfattare; Åsa Anderberg Strollo som skrivit bland annat ”Bryta om” och Sara Ohlsson som skrivit ”Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag”.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: