h1

BOKENS DAG – Helene Tursten om Irene Huss

oktober 24, 2012

EN AV SVERIGES mest lästa deckarförfattare står på scenen på Bokens Dag här på Astrid Lindgrens Näs nu på söndag.

Helene Tursten, har med sina tio romaner om kriminalinspektören Irene Huss, tagit en tätposition bland deckarförfattarna. Och säkert har många också sett filmerna om Irene Huss.  

Årets titel I skydd av skuggorna tar avstamp i Göteborgs undre värld av organiserad brottslighet och rivaliserande gäng. Dessutom har göteborgspolisen problem med en läcka i organisationen som gör att Irene Huss familj dras in i dramatiska förvecklingar.

Helene Turstens böcker om Huss kännetecknas av ett gott hantverk och realistiska polismiljöer. I skydd av skuggorna är dessutom fullproppad med action.

Annars är det nog kriminalinspektörens vanlighet som gör henne så omtyckt. Irene Huss är nämligen varken alkoholiserad, lesbisk, bitchig eller ensamvarg. Hon är en yrkesarbetande medelålders gift kvinna med make, tonårstvillingar, hund, radhus och ansträngd ekonomi. Många kan identifiera sig med henne.

Att Huss dessutom har en make som är gourmetkock och som fixar goda middagar gör att man som läsare också får något att drömma om!

Bokens Dag äger rum den 28 oktober på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby kl. 13.00-16.00. Arrangörer är Bokia, Biblioteket i Vimmerby och Astrid Lindgrens Näs. Biljetter finns fortfarande kvar att köpa på dessa ställen.

Övriga författare är Bob Hansson, Golnaz Hashemzadeh, Gerda Antti och Björn af Kleen.

Foto: Peter Knutson

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: