h1

BOKENS DAG – Bob Hansson i full frihet

oktober 22, 2012

PÅ SÖNDAG ÄR det äntligen dags för Bokens Dag här på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby – en halv dags frossande i böcker och berättelser, tillsammans med fem riktigt lockande författare!

Jag tänkte presentera varje författare lite grand här på bloggen, till glädje för alla er som redan köpt biljetter och som en lockelse till er som ännu inte kommit till skott.

Bob Hansson är Sveriges mest kände och uppskattade estradpoet. Den som sett något av hans framträdanden vet att det är en halsbrytande stund, med tvära kast mellan skratt, underbar humor och djupaste allvar.  

Bob Hansson har skrivit både diktsamlingar och romaner och har också medverkat i SVT:s Babel.

I höst utkommer hans roman Det sista vi har är våra kroppar. Det är en kärlekshistoria som utspelar sig mitt i konflikthärden Israel-Palestina.

Romanen handlar både om regionen i ständigt krig och om den omvälvande kärleken. Man kan kalla det för ett modernt ödesdrama där Isra, en israelisk soldat, och Maria, en europeisk fredsaktivist, har huvudrollerna i en omtumlande berättelse, som obevekligt leder mot katastrof.

 Genom att vara öppenhjärtig och kontaktskapande i både texter och scenframträdande skapar Bob Hansson energisk, levande poesi och prosa.

Övriga medverkande på Bokens Dag söndag 28 oktober kl. 13.00-c:a 16.00 är Helene Tursten, Gerda Antti, Björn af Kleen och Golnaz Hashemzadeh.

Biljetter till Bokens Dag i Vimmerby kan du köpa bums på Bokia (Stora torget), Stadsbiblioteket i Stadshuset och Astrid Lindgrens Näs (öppet onsdag-söndag). 

Foto: Niclas Brunzell

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: