h1

Landshövdingen och framtiden

september 11, 2012

DET ÄR INTE varje dag vi har en färsk landshövding på plats i Vimmerby. Men idag har Stefan Carlsson, landshövding i Kalmar län sedan i våras, fått en hel dags gnuggning av framtidsfrågorna för Vimmerby.

Under eftermiddagen informerade bland andra Astrid Lindgrens Världs VD Mikael Ahlerup om teaterparkens häftiga och mycket spännande framtidsplaner. Men framförallt visade han på ett eftertryckligt och övertygande sätt vilken enorm dragningskraft som Astrid Lindgren själv har skapat och som vi nu på bästa sätt försöker ta hand om i våra verksamheter.

Jag tror landshövding Stefan Carlsson (i mitten) och planeringsdirektör Peter Ekholm (till vänster) verkligen fick klart för sig dynamiken och kraften i de processer som pågår i Vimmerby med omnejd och som har Astrid Lindgren som bas.

Vi fick också möjlighet att presentera Tillväxtverkets satsning på de fem besöksdestinationerna (där Vimmerby är en) och prata en del om kommande satsningar på Astrid Lindgrens Näs, där både julmarknad och vårt stora trädgårdsprojekt ingår.

Att det var en fin sensommardag i Vimmerby idag gör inte saken sämre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: