h1

Nu öppnar vi sommarutställningen!

juni 15, 2012

I MORGON ÄR det dags att öppna årets sommarutställning ”Ingrid Vang Nyman – Pippi & lite till”.

Invigningstalare är Mikael Ahlerup, framgångsrik VD för vårt grannföretag Astrid Lindgrens Värld.

Ingrid Vang Nyman är som bekant konstnären bakom de första Pippi-illustrationerna och bilderna till Bullerby-böckerna och Kajsa Kavat. I vår utställning visar vi fram både dom bilderna, men också andra, mer okända illustrationer av Vang Nyman. Dessutom har vi skapat en underbar lekmiljö i det lilla extra utställningshuset på baksidan, där man verkligen kan leka loss i Pippis galna och färgsprakande kök.

In i det sista sliter mina medarbetare med att färdigställa utställningen. I morse kikade jag själv på en del av Ingrid Vang Nymans originalbilder. Som alltid blir jag andäktig när jag står framför en konstnärs verk, där man kan följa penseldragen eller ritstiftet och handens arbete.

Ingrid Vang Nymans bilder är fortfarande väldigt moderna, trots att de tillkom på 1940- pch 50-talen. Varje grafiker och konstnär av idag har massor att lära av Ingrid Vang Nyman och det är en fröjd att kliva in i hennes värld.

I morgon, lördag, klockan 13.00 invigningstalar Mikael Ahlerup och ni är alla hjärtligt välkomna att lyssna till honom. En timme senare, klockan 14.00, berättar Elina Druker om Ingrid Vang Nyman, under rubriken ”Jag hälsar eder kära små rutiga barn!”. 

Elina Druker är en av ledamöterna i juryn för världens största barnlitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award. Föreläsningen är gratis och återigen är alla hjärtligt välkomna!

På gensyn!  

PS. Utställningen är producerad av Millesgården och Saltkråkan AB. Två artiklar i Dagens Nyheter ger perspektiv på konstnären och geniet Ingrid Vang Nyman – dels en introduktion av Lena Törnqvist, dels en kritisk kommentar av illustratören Gunna Grähs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: