h1

Vår egen Båtsman!

maj 22, 2012

TEMPOT ÄR HÖGT så här års på Astrid Lindgrens Näs. Dels för att fler och fler besökare kommer till oss, dels för att så mycket annat händer just nu.

Astrid Lindgren-konferensen – där vi är medarrangörer – startar på torsdag och på fredag anländer årets ALMA-pristagare, holländaren Guus Kuijer, till Vimmerby.

På programmet står förstås en föreläsning på Astrid Lindgren-konferensen, men också besök på Astrid Lindgrens Värld, en pristagarmiddag på fredag kväll och så rundvandring här på Astrid Lindgrens Näs på lördag. Och, inte att förglömma, avslutande lunch i Astrids barndomshem med familjen.

Mycket att stå i således. Och en massa fixande i övrigt också.

Vår tekniker Tobbe Persson är för dagen utnämnd till Båtsman, eftersom han just ställer i ordning en gammal eka som vi sedan ska sjösätta inne i vår museibutik. Den ska fyllas med finfina Pippi-saker, som vi säljer i anslutning till vår sommarutställning Ingrid Vang Nyman – Pippi & lite till.

Och varför en eka? Därför att det var precis vad Pippi hade när hon och Tommy och Annika blev skeppsbrutna. ”Utan snus i två dagar försmäkta vi på denna ö”, ni vet.

Utställningen öppnar den 16 juni kl. 13.00 och vi är extra glada för att invigningstalaren i år är Mikael Ahlerup, VD för grannföretaget Astrid Lindgrens Värld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: