h1

Aprilväder i trädgårdsprojektet

april 20, 2012

I NÄSTAN TVÅ dagar har det här vindpinade och snöblöta gänget pratat trädgård.

Det är referensgruppen för projektet Astrid Lindgrens Trädgårdar som har haft möte och diskuterat allt från finansiering av den nya trädgården till hur den yttre miljön vid parkeringarna ska se ut.

Det är ett otroligt lustfyllt arbete vi har framför oss, som vi hoppas kan engagera många människor – såväl experter utifrån, som hängivna trädgårdsintresserade i Vimmerby med omnejd.

Och inte minst hugade finansiärer, som gärna skulle vilja bidra till en alldeles speciell trädgårdsupplevelse med utgångspunkt från Astrid Lindgrens livsgärning.

Det är verkligen en kvalificerad skara som ingår i vår referensgrupp och vi är förstås stolta och glada över att de vill arbeta med oss.

Från vänster på bilden ser ni projektledaren Kajsa Holst, vår producent Anneli Karlsson, trädgårdsentreprenören Lars Krantz (som drivit upp berömda Rosendals trädgård på Djurgården i Stockholm och som numera jobbar med Wij trädgårdar i Ockelbo), miljökonsulten Birgitta Sandström Lagercrantz (som senast arbetat på Kulturhuset i Stockholm med urban odling, gatsmart mat och utställningen Tipping point), bankmannen Göran Theodorsson från Växjö, och så jag själv. 

I referensgruppen sitter dessutom Thomas Carlzon (VD för IKEAs moderbolag), Maria Sidén (VD för Tjolöholms slott i Kungsbacka) och Bengt Benson (representant för familjerna som äger Astrid Lindgrens barndomshem).

Jag är säker på att alla vi som möttes igår och idag är besjälade av de fina möjligheter som finns här på Astrid Lindgrens Näs att fortsätta utveckla ett berörande och fantastiskt besöksmål.

Fler rapporter kommer så småningom. Trevlig helg så länge – och glöm inte att ni kan fly undan aprilvädret och äta lite god mat hos Lantköket på Näs. Och göra det där besöket i vår stora basutställning Hela världens Astrid Lindgren, som ni tänkt på så länge! 

Välkomna! 

 

PS. Trädgårdsmästaren Lars Krantz i närkontakt med Pippis alldeles äkta sockerdricksträd, som ju står här på Astrid Lindgrens Näs. DS.  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: