h1

Kaffe med tillväxt

april 17, 2012

DET PÅGÅR MÅNGA spännande och bra samtal om framtiden i Vimmerby just nu, starkt inriktade på utveckling, satsningar och samarbeten.

I förmiddags samlades vi på näringslivschefen Patrik Kinnboms kontor för att jobba vidare med att hitta en strategi och pengar till att utveckla destinationen ”Vimmerby med omnejd”. I första hand under perioden fram till 2014.

Vadå utveckla destinationen? Jo, vi kommer att söka externa pengar för att samla de flesta aktörer i Vimmerby-området i en medveten och intensiv satsning på att höja kvaliteten, öka antalet erbjudanden och bli ännu attraktivare för våra turister och tillresande. Inte minst i ett internationellt perspektiv, där det finns en enormt stor potential.

Vimmerby är redan idag ett världsberömt ”varumärke”, tack vare den snart sjuttioåriga reklamkampanj som Astrid Lindgren helt på egen hand drivit ute i världen för lilla Vimmerby!

Turister och andra besökare från hela världen är därför en viktig del av Vimmerbys framtid. Tack vare dem kan vi skapa en ännu mer attraktiv stad, med större utbud och högre kvalitet.

Om fem-tio år är jag övertygad om att Vimmerby kommer att vara en inflyttningskommun, till skillnad från de flesta andra små kommuner ute i landet.

Fast det hänger på oss. Om vi lyckas utveckla destinationen. Om vi hittar metoderna för det. Och pengarna.

På bilden ovan ser ni (fr v) näringslivschefen Patrik Kinnbom, projektledare Christian Gustafsson (Innovation for Children), näringslivssekreteraren Carina Östh och Mikael Ahlerup, VD för Astrid Lindgrens Värld.

Det har väl förresten inte undgått någon att Astrid Lindgrens Värld nästa år satsar 95 miljoner kronor i utvecklingen av sin park. Snacka om destinationsarbete!

Och här på Astrid Lindgrens Näs stretar vi på med utvecklingen av Astrid Lindgrens Trädgårdar. På torsdag-fredag har vi första referensgruppsmötet och det ska bli fantastiskt kul!

One comment

  1. […] först kring utveckling av destinationen Vimmerby med omnejd som Kjell Åke Hansson skriver om på Astrid Lindgrens Näs blogg. Det är också därifrån jag lånat bilden som visar från vänster: Patrik Kinnbom, […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: