h1

Grattis till stipendiaten Ingrid

mars 28, 2012

GRATTIS SÄGER VI idag till Ingrid Jönsson från Brösarp, som tilldelats 2012 års skrivar-stipendium. Det delas årligen ut av Saltkråkan AB och Astrid Lindgrens Näs.

Ingrid Jönsson är en av de cirka trettio studenter som genomgått Linnéuniversitetets kurs ”Att skriva barnlitteratur”, som varit förlagd till här under hösten 2011.  

Ingrid Jönssons berättelse ”Drömfångaren” har enligt stipendiejuryn många goda ingredienser, inte minst humoristiska. Berättelsen har också en stor utvecklingspotential. Texten präglas av ett gott  språk och riktar sig till barn i mellanåldern.

– Det var en utmaning att välja  en stipendiat. Flera bidrag höll hög klass, säger Solveig Olsson-Hultgren, författare och föreläsare och en av jurymedlemmarna. Stipendiejuryn har också bestått av Maria Tunek, bibliotekarie vid vår kunskapscenter på Astrid Lindgrens Näs, och jag själv.

Det är Saltkråkan AB – som förvaltar Astrid Lindgrens rättigheter – som finansierar det stipendium som en av studenterna kan få. Stipendiet skall användas till en veckas vistelse här på Astrid Lindgrens Näs, där studenten efter avslutad kurs ska få möjlighet att sitta och skriva i lugn och ro i inspirerande miljö alldeles intill Astrid Lindgrens barndomshem.  Stipendet täcker studentens kostnad upp till 7 000 kronor.

Våren 2012 pågår förresten en fortsättningskurs i kreativt skrivande vid Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby ,”Att skriva barnlitteratur II”, också den i Linnéuniversitetets regi.

Grattis till Ingrid!

Annonser

2 kommentarer

 1. Hejsan!
  Gratulerar till stipendiet, Ingrid! Jag undrar om man kan få läsa texten ”Drömfångaren”? Det låter väldigt spännande. Jag går förresten själv fortsättningskursen i Att skriva barnlitteratur på Näs den här terminen. Fantastiskt roligt!
  Hälsningar
  Jeanette


 2. Tack Jeanette!

  ”Drömfångaren” är ju väldigt mycket ”a work in progress” men om du vill kan jag maila första kapitlet till dig. (Annars finns det ju ett par kapitel på webplattformen moodle för förra terminen men där kommer du kanske inte in?)

  Lycka till med ditt eget skrivande på fortsättningskursen!

  /mvh IngridKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: