h1

Astrid Lindgrens Trädgårdar börjar växa…

mars 16, 2012

NU BÖRJAR VI få upp farten i vårt nästa utvecklingsprojekt på Astrid Lindgrens Näs. Det är inte riktigt dags att sätta spaden i jorden ännu, men själva processen har rullat igång bra. Om ett par år hoppas vi att folk kan besöka det vi kallar ”Astrid Lindgrens Trädgårdar”.

I torsdags kväll hade vi kallat till ett första samrådsmöte med alla grannar, det vill säga alla dom som får Astrid Lindgrens Trädgårdar som närmiljö. Och att döma av resonemangen runt kaffeborden ser alla fram mot att den idag ganska fula och igenväxta ytan norr om Astrid Lindgrens barndomshem förvandlas till en upplevelserik och spännande trädgård.

Kommunalrådet, Micael Glennfalk (m), var på plats och  talade engagerat om hur viktigt det är att Astrid Lindgrens Näs får fortsätta utvecklas och ge nya erbjudanden till turister och vimmerbybor

– Astrid Lindgrens Näs och en fin trädgård är också äldreomsorg och barnomsorg! sa Micael, som jobbar hårt för att Vimmerby ska bli en än mer attraktiv stad att bo i – och flytta till!

Idag, fredag, hade vi så ett långt kreativt idémöte kring Astrid Lindgrens Trädgårdar. Vi hade högt i tak och det innebär att idéer om allt ifrån tunnlar i marken och avancerade kojor uppe i träden, till digitala träd i genomskärning och linbanor mellan Astrid Lindgrens Värld och vår egen anläggning var tillåtna. Själv gillade jag tanken på en specialdesignad och småstadsanpassad spårvagnslinje som sommartid går mellan Stora torget, Astrid Lindgrens Näs och Astrid Lindgrens Värld i en slinga varje sommar!

På bilden har idégruppen samlats utanför prästgården (projektledaren Kajsa Holst längst till vänster). En sak var vi alla helt överens om: Astrid Lindgrens Trädgårdar ska i varje detalj ligga så nära Astrid Lindgrens uttalade tankar om miljö, natur, rättvisa, hållbarhet och humanism som möjligt.

Om vi kan fullfölja de tankar som kom fram under dagens idémöte, ja, då har inte bara vimmerbyborna utan även resenärer från hela världen något riktigt, riktgt nyskapande och läckert att se fram emot.

Micael Glennfalk talade om en ”designträdgård” och precis så högt ska vi lägga ribban: Astrid Lindgrens Trädgårdar ska stå för samma mod och nyfikenhet som Astrid själv gjorde under sin levnad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: