h1

Möten hos Milles

mars 15, 2012

NU BÖRJAR VI detaljplanera för vår sommarutställning med de fenomenala bilderna av Ingrid Vang Nyman, som verkligen inte bara är Pippi Långstrump och Bullerbyn.

I går var jag och vår producent Anneli Karlsson på Millesgården på Lidingö för att se utställningen i det skick den har där och diskutera hur vi ska anpassa den till Astrid Lindgrens Näs i sommar.

Museichefen och VD:n Onita Wass (till höger på bilden nedan) tog emot oss, liksom utställningens formgivare Lina Sporrong. Samtidigt passade vi på att lyssna till Lena Törnqvists kunniga och inspirerande föredrag om personen och konstnären Ingrid Vang Nyman.

Vi öppnar utställningen ”Ingrid Vang Nyman – Pippi och lite till” lördag den 16 juni i den f d prästgården på Astrid Lindgrens Näs. Och jag lovar – det blir en utställning med fantastiska bilder och dessutom ett helt Pippi-kök som alla barn kan leka loss i. Boka genast in ett besök i sommar!

Bilden överst är hämtad från utställningen och är en underbar illustration från den numera ganska bortglömda berättelsen om Jajja-Jugga och Vagge-Vugge!

Annonser

2 kommentarer

  1. Så roligt att utställningen kommer till Näs! Det är ett fantastiskt konstnärskap.


  2. ska bli väldigt roligtKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: