h1

Hand i hand med Astrid Lindgrens Värld

februari 16, 2012

IDAG VAR VÅR storebror på besök i vårt kafé för att diskutera gemensamma insatser kring marknadsföring. Storebror alltså i form av grannföretaget Astrid Lindgrens Värld, idag representerat av den trevlige marknadschefen Nils-Magnus Angantyr.

Vi är ungefär som Skorpan och Jonatan, våra två företag – vi är lite yngre, lite svagare (ekonomiskt) och behöver storebrors stöd för att hitta rätt ute i den stora myllrande (turism)världen. Och Astrid Lindgrens Värld gör som storebröder ska göra: hjälper oss så att vi också kan växa och bli starka så småningom.

Synergin med Astrid Lindgrens Värld är en av de viktiga orsakerna till att vi på Astrid Lindgrens Näs är i stark tillväxt. Vi har visat allt mer positiva siffror varje år sedan bolaget grundades 2007, men ett extra stort kliv tog vi 2011. I går presenterade jag årsbokslutet för styrelsen och kunde glädjande nog visa ett resultat som är drygt 1,5 miljoner kronor bättre än budgeterat. Antalet besök ökade med hela 38 procent, upp till nya rekordnivån 43.400 – inte så illa för ett museum, kulturcentrum och utställningshall i lilla Vimmerby!

Och dessutom: vi drar nu in mer än hälften av våra kostnader på egen hand, vilket placerar oss i elitserien bland Sveriges kulturinstitutioner!

Men nöjda? Nej, det är vi inte. Vi är helt övertygade om att vi kan nå ännu fler människor med vårt utbud, som i mångt och mycket handlar om att ur en rad olika aspekter berätta om Astrid Lindgren, hennes verk eller ämnesområden som intresserade henne.

Dagens möte handlade om hur vi tillsammans kan nå ut ännu mer. Hur vi kan slå ihop våra erbjudanden till paket som attraherar nya målgrupper och nya resenärer. Vi tycker ju att vi har så mycket att erbjuda en besökare som stannar tre dagar i Vimmerby. Astrid Lindgrens Värld tar minst en och en halv dag att uppleva. Här hos oss på Astrid Lindgrens Näs bör man åtminstone tillbringa en halv dag för att verkligen få känna Astrid Lindgrens närvaro och förstå storheten i hennes författarskap. Och sen kan man ta för sig av det övriga smörgåsbord som dukas upp i omgivningarna, exempelvis Bullerbyn i Sevedstorp, Emils miljöer i Katthult eller varför inte naturupplevelsen i den fina älgparken i Virum.

Allt detta, och konkreta gemensamma marknadsföringsinsatser, diskuterade vi idag. Som alltid positivt, som alltid framåtblickande och som alltid med en stor portion optimism och glädje. Jag hoppas att ni ska få se, vad det lider!

 

Annonser

2 kommentarer

  1. Kan knappt tro att det är sant, att vi om bara några månader ska få förmånen att bo mitt i allt detta. Drömmen för mig är att så småningom få vara med och arbeta för och med Astrid Lindgren på något sätt. Stor entusiasm, pedagogisk utbildning och erfarenhet och en gnutta fotokunskap – vad kan det bli av det!? :o)
    ~ Sabina


    • Det kan bli precis vad som helst… välkommen att lägga ribban högt med en så positiv inställning!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: