h1

Lantköket på Näs!

december 21, 2011

OM BARA NÅGRA månader kommer Vimmerby att få en ny spännande kulinarisk attraktion när Lantköket på Näs slår upp sina portar här hos oss, i regi av systrarna Ann och Emma Sellbrink.

Allt fler besökare har det senaste året valt att äta, dricka och fika på Astrid Lindgrens Näs och nu tar vi steget fullt ut och anlitar en mycket välrenommérad lokal matentreprenör: Låxbo Lantkök.

– Att få driva en servering intill Astrid Lindgrens barndomshem och i en miljö som är ett världsberömt småländskt kulturarv är en önskedröm. Den unika miljön på Astrid Lindgrens Näs passar vår profil. Maten är ju central i många av Astrid Lindgrens berättelser och det är den mattraditionen vi vill föra vidare och utveckla, säger Ann Sellbrink (till vänster på bilden).

Tillsammans med sin syster Emma, som flyttar hem från Stockholm för att ställa sig vid grytorna, slår hon upp portarna på Astrid Lindgrens Näs den 1 mars nästa år, vilket råkar vara samma dag som Låxbo Lantkök själv firar tio år.

Lantköket på Näs kommer att vara öppet året om, ungefär i samma utsträckning som vår nuvarande servering. Även catering kommer att ingå i verksamheten.

– Vi tänker erbjuda hemgjorda bakverk och hemlagad mat av lokala råvaror, säger Emma Sellbrink.

På Astrid Lindgrens Näs har vi sökt en restauratör som står stadigt i den småländska mattraditionen och som månar om kvalitet, närproducerat och bra råvaror. Låxbo är ju dessutom kända för att utveckla nya spännande rätter och smaker, så det stämmer perfekt med våra önskemål och vad Astrid Lindgren stod för, nämligen tradition och förnyelse.

Låxbo Lantkök har i tio år drivits av Ann Sellbrink i Södra Vi, som har skapat en liten, men mycket uppskattad och genuin, restaurang. I takt med att efterfrågan har ökat, har hon sedan en tid funderat på att hitta en lokal i Vimmerby.

Och vi är glada över att det blev hos oss. En helt ny matprofil, med småländska läckerheter i unik tappning, kommer inte bara att göra vårt eget besöksmål på Astrid Lindgrens Näs mer attarktivt, utan också få en betydelse för hur besökarna upplever matutbudet i Vimmerby i stort.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: