h1

Barnfilmbyn konfererar

oktober 20, 2011

IDAG HAR HUSET varit fullt, inte bara av novemberlovslediga turister, utan även av konfererande gäster. Ett sextiotal personer har deltagit i Barnfilmbyns i Mariannelund konferens.

Fokus har legat på den rörligabildens möjligheter i skolan idag och bland ungdomar. För så är det ju, att film och rörlig bild engagerar fler och fler – det som förr var något vi på sin höjd betraktade på tv eller bio, är idag ett sätt att kommunicera och uttrycka sig på.

Bland föreläsarna fanns Per Ericsson, ansvarig för skolbio vid Svenska Filminstitutet, Per Dahlbeck från Malmö högskola (som talade under den lockande rubriken ”Kan man lära sig att vara kreativ?”) och Evelyn Frankel och Mikael Nilsson från Sunne, som talade om praktiskt filmarbete i skolan.

Inte bara snack, utan även verkstad alltså. 

Jag har inte själv haft möjlighet att delta under dagen, men av miner och rapporter vid fikat att döma, så har det varit en lyckad konferens.  Och vi är förstås självklart glada åt att vara en arena, där människor och företag knyter nya kontakter med varandra och låter sig inspireras av olika föreläsare.

Arrangörer idag var bland annat Emilkraften, Kulturskolan i Vimmerby och Regionförbundet i Kalmar. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: