h1

Fredagsrusch och kursstart

september 2, 2011

FÖR ANDRA ÅRET i rad startade författarutbildningen ”Att skriva barnlitteratur” här på Astrid Lindgrens Näs i dag. Det är en författarutbildning på universitetsnivå, som genomförs i samarbete med Linnéuniversitetet.

Fjolårets kurs blev succé. Söktrycket har även i år varit väldigt högt, trots att det krävs gedigna arbetsprover för att bli antagen till kursen. Det är förstås glädjande och jag hoppas att vårt samarbete med Linnéuniversitetet kring kvalificerade utbildningar bara är i sin linda.

Nästan 30 förväntansfulla elever från hela landet tar plats i filmsalen idag och i morgon för intensivgnuggning. Och så ska de förstås se vår utställning Hela världens Astrid Lindgren  samt äta gemensam buffé på fredagkvällen.

En av kursens gästföreläsare är författaren Solveig Olsson-Hultgren, som var här även under förra årets kurs. ”Det är en härlig miljö här och man känner verkligen hur rummet vibrerar av deltagarnas skrivlust, förhoppningar och nyfikenhet”, sa Solveig medan hon packade upp sina böcker.

Fredagen brukar annars vara en ganska stillsam dag ibland för oss här på Astrid Lindgrens Näs. Men idag har det varit rusch och tätt mellan bussarna och besöken. Lyckosamt nog har sommaren också återvänt och parken har varit full av besökare som lapat i sig solen. ”Längre sommar åt alla!” är en bra paroll, tycker jag. Hoppas det fina vädret håller i sig under Vimmerby Stadsfest, som äger rum i morgon, lördag!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: