h1

Höststädning hos Pettson

augusti 31, 2011

SÅ SAKTELIGA RULLAR  sommarsäsongen 2011 över i en svalare höst. Den stora strömmen av besökare har sinat, men fortfarande är det glädjande många som besöker våra två utställningar.

I år har vi fått mycket beröm för vår Sven Nordqvist-utställning Pettson, Findus och många fler! Inte undra på det, förresten – vilken skön känsla och privilegium det är att få studera Sven Nordqvists alla originalmålningar och all grafik så i detalj. Ibland kan man nästan känna pennans väg över pappret och alltid imponeras man av skickligheten.

Själv har jag nog för första gången förstått vilket enormt arbete som ligger bakom allt bildskapande. Det räcker inte med att ha en osedvanlig talang, för genom vår utställning så förstår man verkligen vilket mödosamt och tålmodigt arbete och vilken livslång träning som behövs för att uppnå det mästerliga konstnärskapet!

Utställningen pågår till 2 oktober, men jag kan avslöja att vi diskuterar en förlängning. Vi vill framförallt kunna erbjuda länets alla skolbarn och bildlärare att göra en djupdykning in i Sven Nordqvists fantastiska värld. Ja, andra besökare också förstås.

Läs gärna mer om vårt skolerbjudande här.

Men idag var det storstädning i Pettsons härlugt överbelamrade hönshus, det vill säga den röda lilla kåken vi tillfälligtvis har ”dockat” på baksidan av den gamla prästgården. Vår utställningsproducent Anneli och vår trädgårdsfixare Mikaela skakade Vimmerbys förmodligen längsta trasmatta, så det yrde i luften.

Ni som ännu inte tagit er till Vimmerby – eller som är här men inte hunnit till Astrid Lindgrens Näs än – bör absolut ta chansen att se denna smått unika utställning. September är också en fin resmånad! Välkomna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: