h1

Håkan Nesser om Astrid Lindgren

juni 26, 2011

– Det skulle bli ett stort hål efter Astrid Lindgren, om man tog bort henne ur den svenska historien. Men det gäller nog bara henne. Jag kommer inte på någon annan.

Så säger författaren Håkan Nesser, i en intervju i Dagens Nyheter idag med anledning av att hans nya roman Himmel över London börjar som sommarföljetong i tidningen.

Enligt Håkan har Astrid Lindgren en absolut särställning bland svenska författare. Håkan Nesser berättar om hur han en gång var med sina elever på ett jättestort Lucia-tåg i Globen, och hörde hur det gick ett sus från golv till tak när Astrid Lindgren syntes högst uppe på en bänkrad.

– Inte ens om Gud hade stigit ner, hade barnen blivit mer imponerade. Hon var störst av alla. Magisk! säger Nesser.

Som en liten midsommarbonus kan jag idag avslöja att Håkan Nesser blir en av huvudgästerna på Bokens Dag 2011, som arrangeras på Astrid Lindgrens Näs den 30 oktober!

Dagens Nyheters intervju – skriven av Maria Schottenius –  idag hittar du här. I papperstidningen finns också första avsnittet av sommarföljetongen. DN:s fotograf Niklas Larsson tog bilden på Håkan Nesser, som jag lånat till detta inlägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: