h1

Uppdrag: Huseby Bruk

juni 14, 2011

20110614-194617.jpgIDAG HAR JAG besökt Huseby Bruk i Alvesta kommun för ett första möte med en ny utvecklingsgrupp, vars uppdrag är att ytterligare förädla besöksmålet Huseby Bruk.

Ett väldigt spännande och lärorikt uppdrag, där jag möter representanter för Statens Fastighetsverk, Växjö och Alvesta kommuner, Destination Småland och så förstås chefen på Huseby Bruk, Sofie Magnusson.

Idag gick vi bland annat runt på området – som är stort! – och bildade oss en uppfattning om potentialen för att utveckla nya teman och aktiviteter. Och potentialen är överväldigande, även om mycket gott redan är gjort!

Men är inte Huseby Bruk konkurrenter till Astrid Lindgrens Näs? Nej, inte alls -min filosofi är tvärtom att om vi samverkar så drar det totalt sett mer besökare till Småland och regionen, vilket gagnar oss alla på sikt.

Våra gemensamma konkurrenter finns i Danmark och Tyskland och kanske bland forsrännare och ripjägare i Hälsingland och Norrbotten. Men i vår region har vi allt att vinna på att samarbeta.

På bilden ovan syns hela utvecklingsgruppen, förutom jag själv. Fr v Lars-Erik Berglund (Fastighetsverket),  Anna Sjödahl (näringslivsutvecklare i Växjö), Sofie Magnusson (chef på Huseby), Anette Fransson (turismutvecklare Alvesta), Maria Nordh (Fastighetsverket) och Mats Fredriksson (arkitekt Fredrikssons arkitektkontor AB).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: