h1

Inspirerande hos Sven-Harry och Astrid

juni 10, 2011

JUST NU PUTTRAR det i snart sagt alla grytor här på Astrid Lindgrens Näs. Sommarsäsongen är redan igång, en mängd turister strömmar till samtidigt som medarbetarna jobbar så svetten lackar med att finputsa Sven Nordqvist-utställningen som öppnar på söndag!

Inte nog med det – i dagarna två har vi haft styrelsemöte i det kommunala aktiebolag som Astrid Lindgrens Näs ju är. Vi inledde på Sveriges nyaste konstmuseum, Sven-Harrys (konstmuseum) i Vasaparken – byggmästare Sven-Harry Karlssons magnifika skapelse ett stenkast från Astrid Lindgrens hem.

Sven-Harry bjöd på en privat visning i den våning där hans privata konstsamling skall hänga från och med december. Vi var många som tappade hakan och insåg att Stockholm härmed fått en ny, spektakulär och säregen konsthall. Hela fasaden är exempelvis klädd i mässing, så huset skrimrar som guld!

Med på vårt styrelsemöte, en stund senare, var IKEAs vd Thomas Carlzon, formgivaren Erika Lagerbielke och Peter Larsson, vd på Sveriges Ingenjörer och ledare för Polhemjubileet Polhem350 samt Stina Kimstrand från samma organisation.

Mycket inspirerande samtal blev det, bland annat om barns lek, lärande och kreativitet, om innovation och design och om kulturens betydelse i ett gott samhälle. Läs gärna pressreleasen från styrelsemötet här.

På söndag är det dags att öppna vår Sven Nordqvist-utställning Pettson, Findus och många fler! Klockan 12.00 invigningstalar vår styrelseordförande landshövding Kristina Alsér och sedan är den som vill välkommen in i Sven Nordqvists alla underbara världar.

I år tar vi förresten en enda entré för båda våra stora utställningar, för att underlätta och göra det lite billigare för alla våra sommarbesökare. För bara 80 kronor får man se både Sven Nordqvist-utställningen och vår fina basutställning om Astrid Lindgren i Paviljongen. Under söndagens vernissage gäller förstås fri enté för de speciellt inbjudna gästerna.

PS. Tack till chefen för Kulturhuset i Stockholm, Eric Sjöström, som tog bilden på mig, Sven-Harry och Nisse Nyman, vd för Saltkråkan. DS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: