h1

Missa inte ”En natt i maj”!

maj 18, 2011

ONSDAGSKVÄLLEN DROG SIG mot midnatt när föreställningen En natt i maj inleddes under den väldiga eken intill Sagoladan och Boa på Astrid Lindgrens Näs – och vilken magisk premiär och föreställning det blev i går kväll!

Astrid Lindgrens lilla berättelse har fått en helt ny gestaltning tack vare Vimmerby kulturskolas hängivna arbete. Genom nyskriven musik, skickligt koreograferade och utförda dansnummer, fantastiskt ambitiös ljussättning och en enkel, men fantasieggande scenografi växte sagan om den olyckliga älvan Muj fram i de nattliga skuggorna.

Jag måste verkligen beundra de ungdomar som satsat så mycket tid och kraft i detta projekt. De visar en energi och ett mod som är underbart att se, och som jag hoppas att många vill ta del av. För den här föreställningen är bra, riktigt bra!

Jag blir också glad över att se hur Astrid Lindgrens verk förs vidare och omtolkas av nya generationer. Så klart blir det också en speciell magi när en föreställning som En natt i maj spelas just på den plats där Astrid själv lekte som barn. Älvor och kungar lösgör sig från de buskage och skrymslen som vi vet var Astrids barndomsvärld.

Och slutligen blir jag glad åt att det blir så bra när ungdomar får ägna sig åt kultur i form av text, dans, musik och film. Det här är minst lika viktigt som idrott när det gäller ungdomsverksamhet – och borde få lika mycket uppmärksamhet, tycker jag!

En natt i maj är ett utmärkt exempel på samarbete mellan oss på Astrid Lindgrens Näs och kulturförvaltningen. Det ger mersmak. I synnerhet som vi har så kompetenta och entusiastiska ledare som Ing-Marie Fransson och Jennie Leander-Lilja, för att inte tala om vår egen medarbetare Anneli Karlsson.

Många fler skulle kunna nämnas, men de får ta till sig det gemensamma tack som jag härmed utbringar! Och ni som till äventyrs inte hade tänkt er till Astrid Lindgrens Näs trädgård de närmaste kvällarna – tänk om! Missa inte denna fina föreställning som spelas ikväll torsdag (19 maj), i morgon fredag (20 maj) och på lördag (21 maj). Samtliga föreställningar börjar 23.00 och håller på cirka 35 minuter.

Biljetterna börjar förresten redan ta slut, så snabba på. Säljs på biblioteket och i receptionen på Astrid Lindgrens Näs. Ett tips: kaféet är öppet mellan 21.00-23.00 varje spelkväll. Börja där med en kopp choklad, en nattmacka eller en vårtallrik!

Tack också till vår favoritfotograf Janne Strömsten för de fina bilderna från onsdagens föreställning som ni kan se ovan och nedan!

Och inte minst: ett varmt tack till Sparbanksstiftelsen Vimmerby, som stöttat föreställningen och arrangemanget ekonomiskt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: