h1

Kvällens premiär: En natt i maj

maj 18, 2011

DET ÄR INTE varje dag det sker nya uppsättningar av Astrid Lindgrens texter – men i kväll ser vi fram mot en spännande och vacker föreställning med dans, musik och film, baserad på berättelsen En natt i maj. 

Det är kulturskolan i Vimmerby och vi på Astrid Lindgrens Näs som gemensamt arrangerar föreställningen. Det kommer att bli magiskt. Föreställningen äger rum mitt i natten (start 23.00), när försommaren är som mest mytisk och suggestiv. Platsen är uti vår hage, det vill säga ängen bakom Boa på Näs – alltså samma gräs och samma jord som Astrid Lindgren lekte och sprang på som barn.

Eldsjälarna bakom projektet är kulturskolans Ing-Marie Karlsson och Jenny Leander-Lilja och vår egen utställnignsproducent och pedagog Anneli Karlsson. Medverkande är elever från dansinriktningen på Vimmerby Gymnasium och musiken är nykomponerad av musikstuderande, speciellt för den här föreställningen.

Det känns oerhört spännande och jag hoppas verkligen att många slår sig ner på bänkarna i vår hage, även om tidpunkten är sen. Men så är det ju också en natt i maj! (Biljetter köper ni på biblioteket eller i vår reception.)

Föreställningen spelas 18, 19, 20 och 21 maj.

Man kan lämpligen ladda upp och träffa lite folk i vårt kafé, som håller extraöppet mellan 21.00-23.00 alla speldagar. Ett fint erbjudande har vi också: en lätt vårtallrik, med västerbottenpaj, gravlaxsnitt med pepparrot och gubbröra samt lättöl eller läsk för bara 65 kr.

Bilden ovan är från repetitionerna häromdagen. Då var det fullt dagsljus, men jag lovar att det blir en helt annan stämning i natt! Välkommen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: