h1

Pettson flyttar till oss!

maj 13, 2011

PETTSON OCH FINDUS flyttar till oss i sommar – i sällskap med många, många fler av Sven Nordqvists underbara figurer och bilder! 

Vi är förstås jätteglada över att kunna presentera en av landets mest populära och skickliga illustratörer i en stor utställning. Det är inte särskilt ofta som Sven Nordsqvist ställer ut, och ännu mer sällsynt är det att han visar upp bilder ur hela sin rika produktion.

I vår sommarutställning får vi förstås njuta av originalen till många av hans bilderböcker – ett helt rum ägnar vi t ex åt de stora, fenomenala akvarellerna ur den prisbelönta boken Var är min syster?. Men Sven har också skickat med mängder av skisser, studier, små lappar, anteckningar, träskulpturer, vykort och annat.

Det ger en nästan komplett bild av denne konstnär, författare och illustratör. Och en fascinerande bild av hur måleri och illustratörsarbete egentligen går till.

I samband med utställningen har vi också ”dockat” på ett litet Pettsonskt hönshus på baksidan av den gamla prästgården. Därinne bygger vi just nu ett upplevelserum för barn och barnsliga vuxna.

Jag återkommer självklart med fler rapporter om hur arbetet med utställningen fortskrider i olika delar. Rita gärna redan nu in den 12 juni i din almanacka, för då öppnar vi!

Tills dess kan du njuta av Svens egenhändigt komponerade utställningsaffisch här ovan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: