h1

Läckert om sagolik mat!

maj 6, 2011

DET ÄR KUL när genomtänkta satsningar bär frukt. Astrid Lindgrens Värld inledde förra året en stor satsning på mat – närproducerat, hemlagat och traditionellt. Och gott!

Den satsningen låter nu verkligen tala om sig. I det nummer av mattidningen Allt om Mat som nu ligger ute i handeln ägnas inte mindre än åtta sidor åt maten på Astrid Lindgrens Värld. Det är jätteroligt och ett mycket gott exempel på att det gamla slentriantänkandet när det gäller barn och mat är på väg att försvinna.

Hur ofta är det inte som vuxna lägger ganska mycket pengar på att tillreda en bit entrecote eller göra en mustig och god gryta till sig själva – medan man snabbt steker upp några grillkorvar eller fabriksproducerade köttbullar till barnen, så ungarna får ”vad de tycker om”. Istället för att tidigt  träna även små barn i njutningen av olika smaker och bra råvaror!

Barn ska inte ha sämre mat än vuxna! Och på Astrid Lindgrens Värld tror jag det är få som saknar prefabricerad pommesfrites eller mac donaldska hamburgare.

Rejäl, hemlagad husmanskost tillagad av lokalt producerade råvaror slår det mesta. Och isterband är faktiskt gourmetmat, så det så!  

Läs lite mer om Astrid Lindgrens Världs matsatsning här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: