h1

”Kultur är infrastruktur!”

maj 4, 2011

– KULTUREN RÄKNAS SOM infrastruktur i vår kommun, säger Ingrid Hammarberg, folkpartistisk politiker i Bollnäs, i Dagens Nyheter idag.  

Och vi säger grattis till Bollnäs, som igår fick utmärkelsen ”Landets bästa musik- och kulturskola” av Lärarförbundet.

Bollnäs satsar verkligen på kultur. I valet mellan att bygga ny ishall och ett nytt kulturcentrum valde man det senare – och idag står det nya Kulturkvarteret klart, till en kostnad av 77 miljoner kronor!

– Det finns alltid folk som tycker att vi satsar för mycket på kulturen i Bollnäs. De tror att vi byggt ett palats för kultureliten. Men det vi har skapat är Bollnäsbornas vardagsrum, säger Ingrid Hammarberg (fp) och pekar på kulturskolans fina verksamhet som ligger vägg i vägg med konsthall, museum, bibliotek och mediecenter.

Dessutom ska man snart lägga till både en fritidsgårdsverksamhet och  – Turistbyrån!

Det verkar onekligen finnas en del paralleller mellan våra kommuner. Trots den stora kultursatsningen och de stora belopp man lägger ner på kultur, så är Bollnäs faktiskt en mindre kommun än Vimmerby, sett till invånarantalet.

Hur de har det med sina kommunala finanser i övrigt vet jag inte, men på något vis lyckas de både satsa på och driva ett stort och aktivt kulturcentrum. Bollnäsborna är att gratulera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: