h1

Gästblogg: Om Kitty och trädklättring

maj 2, 2011

IDAG ÄR DET bibliotekarien på Astrid Lindgrens Näs, Maria Tunek, som är gästskribent här på bloggen:

Kitty Crowther, ALMA-pristagare 2010, var på besök på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby samband med att hon skulle ta emot priset för knappt ett år sedan.

När hon gick runt i vår stora utställning Hela Världens Astrid Lindgren lade jag märke till att hon stannade länge vid ett foto, där en till åren kommen Astrid Lindgren klättrar i en tall.

Kitty stormgillade bilden, det förstod jag. Senare på hösten samam år besökte jag bokmässan i Göteborg och lyssnade bland annat på ett seminarium med Kitty. Hon hade precis publicerat en ny bok, Le petit homme et Dieu.

Seminariet handlade om inspiration och kreativt arbete kring den nya boken. En bild hade varit särskilt svår att lösa kompositionsmässigt. På bilden skulle den lilla mannen (le petit homme) klättra i ett träd och guden (Dieu) flyga. Författarinnan berättade att just när hon såg bilden på Astrid föll alla bitar på plats. Som ni ser sitter den lille mannen i en tall!

Kul att veta att besöket på Astrid Lindgrens Näs var så givande för ALMA-pristagaren och gjorde avtryck i hennes nya bok!

I slutet av maj kommer nästa ALMA-prisatagare till oss, nämligen australiensiske Shaun Tan, som också är illustratör. Vi hoppas att han blir lika inspirerad som Kitty.

/Maria Tunek

Vill du gästblogga om något som har med Astrid Lindgren, Vimmerby, Småland, Astrid Lindgrens Näs och barnkultur eller något näraliggande att göra? Skicka ett mejl till kjell-ake.hansson@vimmerby.se så kanske du också blir publicerad här på bloggen!  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: