h1

Dymmelonsdag och debatt

april 20, 2011

IDAG ÄR DET dymmelonsdag och i vårt kafé serverar vi välsmakande påsktallrikar på löpande band!

Dymmelonsdagen har fått sitt namn av att man i denna stilla påskvecka ville dämpa kyrkklockornas klang. De skulle inte låta under dymmeln, så man virade in klockornas metallkläppar i tyg eller bytte dem mot trästavar, dymlingar.

Lite mindre oväsen hoppas jag också på, vad gäller debatten kring Astrid Lindgrens Näs och finansieringen. Idag svarar jag och bolagets styrelseordförande Kristina Alsér i varsin debattartikel på den artikel som kommunstyrelseledamoten Ingela Nilsson Nachtweij skrev häromdagen. Kristinas artikel är här och min är här.

Personligen kan jag ibland fundera över att en del politiker och andra tror sig kunna övertyga omgivningen om vikten av att satsa pengar i vår verksamhet – samtidigt som man själv upprepade gånger påstår att den inte är värd så mycket.

Om vi själva bara talar om kostnader som en belastning och sällan om det värde som pengarna skapar – varför ska då andra externa finansiärer engagera sig, kan man undra?

Att bygga upp varumärken är oerhört svårt, men att ”prata ner” ett varumärke går i ett huj. Den som verkligen månar om Vimmerby borde vara lite försiktig med det sistnämnda.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: