h1

Grattis Anna – som fick stipendiet på Näs

april 19, 2011

IDAG GRATULERAR VI Anna Winberg från Stockholm, som blev den första stipendiaten i samband med författarutbildningen här på Astrid Lindgrens Näs.

Anna Winberg är en av de cirka trettio studenter som i höstas gick den kurs som vi och Linnéuniversitetet samarbetat kring. ”Att skriva barnlitteratur” är en 15-poängskurs, som var förlagd till Astrid Lindgrens Näs under hösten i fjol.

Saltkråkan AB delar ut ett stipendium på 7000 kr i samband med kursen och i år gick det alltså till Anna Winberg. Pengarna ska användas till en veckas vistelse på Astrid Lindgrens Näs, där Anna får möjlighet att sitta och skriva i lugn och ro i vår inspirerande miljö. Och hon får hur mycket kaffe hon vill i kaféet!

Anna Winberg sökte stipendiet med sin berättelse ”Jungfruön”. Den visar, enligt stipendiejuryn, en konstnärlig egensinnighet och har stor utvecklingspotential. Texten präglas av god språkkänsla och befinner sig i det svåra gränslandet mellan ungdoms- och vuxenlitteratur.

Juryn har bestått av Astrid Surmatz från Amsterdam, gästprofessor vid Linnéuniversitetet och Maria Tunek, bibliotekarie på Astrid Lindgrens Näs samt jag själv.

Anna Winberg har en hemsida och en bokblogg som man med fördel kan kika in i.

Hösten 2011 kommer nästa kurs ”Att skriva barnlitteratur” att hållas vid Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby och i Linnéuniversitetets regi. Och ryktet säger att det är fortsatt högt tryck med ett stort antal sökande till denna mycket speciella kurs. Kul!

Annonser

4 kommentarer

  1. jag tackar och bockar! och jag dricker väldigt mycket kaffe, så det var ju en bonus. 😉


  2. Be our guest! Grattis till stipendiet och väldigt välkommen! 🙂


    • Grattis Anna!
      Vad roligt att det du gör uppmärksammas. Läste även GP-artikeln i förra veckan.


  3. […] för de återkommande kaffepauserna med den trevliga personalen. Precis som Kjell Åke utlovat i sin blogg får jag dricka så många koppar kaffe jag […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: