h1

Onsdagsgäst: Susanna Alakoski

april 12, 2011

DAGS IGEN FÖR ett nytt spännande författarsamtal hos oss här på Astrid Lindgrens Näs. På onsdag kväll kan ni möta Susanna Alakoski, som bland annat skrivit den prisbelönade Svinalängorna.

Jag är säker på att det blir ytterligare en i raden avlyckade kvällar på Näs. Få författare idag skriver väl med sådant patos och sådant engagemang som Susanna. Jag har svårt att tro att någon som läst Svinalängorna – eller sett filmen – kan vara oberörd.

Boken därefter, som kom i fjol, Håpas du trifs bra i fengelset, blev jag minst lika uppslukad av. En roman om missbruk, återfallsförbytelser och kampen mellan kärlek, fruktan och hopplöshet hos den anhörige.

Susanna Alakoski skriver med hjärtat. Hon lirkar inte med oss läsare. Hon är rak och drabbande. I Håpas du…  kräver hon att vi också ska läsa varje enskilt ord som används i myndighetsvärldens behandlingsterminologi: hon staplar orden som murar som ska forceras – vilket de också är, av oss som läser och av de människor som drabbas i verkligheten. Däremellan skriver hon med den skönaste prosa, lätt och säker.

Som vanligt gör du ett misstag om du inte snabbt ser till att fixa biljett till onsdagskvällens författarkväll – än finns det några kvar, hörde jag just!

Biljetter hos oss och hos Bokia på torget – vår reception har öppet 11-15, sedan öppnar kaféet 18.00 och 19.00 börjar samtalet med Susanna. Därefter förstås möjlighet att köpa böcker och få dem signerade! 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: