h1

Succé är ordet…

mars 9, 2011

IDAG KAN VI läsa i Vimmerby Tidning om vår utställning Två tanter och en hemost. Rubriken talar om succé – och visst är det det.

I ett storstadsperspektiv är cirka 600 besökare på fyra dagar inte överväldigande. Men skulle vi räkna om de siffrorna i ett Stockholms-perspektiv så hade  det jämförelsevis betytt cirka 50 000 besökare, vilket alla hade sett som en formidabel jättesuccé!

Vi har också fått god respons från besökarna. En och annan har visserligen önskat sig ännu fler bilder – trots att utställningen innehåller över 500 foton! – och det är väl ett tecken på det sug som finns efter den egna, lokala historien.

Det finns flera skäl till att vi inte har fler bilder med. Det handlar förstås om fysiskt utrymme i våra lokaler och möjlighet att presentera fotografierna på ett vettigt sätt, men också om tillgång till de ursprungliga negativen eller originalen. Givetvis också om tid och pengar för att kopiera, sortera och göra urval. 

Det är i det här perspektivet lite synd att vi inte har en riktig konsthall här på Astrid Lindgrens Näs. Vi märker att intresset är stigande för konst och utställningar. Det hade varit en spännande del av vår verksamhet att kunna ge vimmerbyborna kvalificerade, professionella och bra utställningar, bland annat av lokal konst och fotografi – gärna i samarbete med museet Näktergalen och konstföreningen.

En ”konsthall” är viktig för en levande, dynamisk kommun. En samlingsplats för reflektion, idéer och samtal. En plats där det gamla och det nya länkas ihop, där historien kan möta framtiden. Helt i Astrid Lindgrens anda för övrigt.

Det är mycket möjligt att vi framöver kommer att göra en uppföljning på Två tanter och en hemost. Fotoutställningar passar bra hos oss. Kul att även publiken tycker det!

Idag serverar vi förresten  ”hetvägg”: våra egna hembakade semlor med varm mjölk och kanel! Mums!  

11-15 har vi öppet. Välkommen.    

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: