h1

Wow! sa kommunalrådet

mars 4, 2011

UNDER TVÅ TIMMAR idag på förmiddagen presenterade Vimmerbys nye kommunalråd, Micael Glennfalk (m), sina visioner om varumärken, bemötande och yrkesroller för en stor skara kommunanställda.

Det var en remix av föredrag han tidigare hållit framförallt för det privata näringslivet, om hur man ska uppnå en ”wow!”-effekt. Alltså överträffa besökarens och kundens förväntningar.

Det var inspirerande för många i den kommunala förvaltningen och de kommunala bolagen. Framförallt tror jag att det är väldigt viktigt att vi ständigt resonerar om och utvärderar hur vi ska förhålla oss till våra kunder och medborgare – för de är ju våra uppdragsgivare!

Mycket handlade om att var och en av oss kommunanställda måste vårda varumärket ”Vimmerby” och personligen se till att det fylls med ett positivt innehåll varje dag, varje timme, varje stund. En öppen, glad attityd och dialog med medborgarna (eller ”kunden” som Micael säger) är A och O.

Jag hoppas verkligen att vi på Astrid Lindgrens Näs uppfattas som goda ambassadörer för varumärket Vimmerby och kanske ännu mer för ”varumärket” Astrid Lindgren (om inte – hör av er och berätta vad som inte fungerar!).

Vi har sedan starten återkommande diskuterat våra värdeord, hur vi ska förhålla oss till våra besökare, vilken service vi ska ge och hur vi ska vara mot varandra i arbetsgruppen.

Några av de tankar vi formulerat och försöker hålla oss till är följande:

  • Vi vill skapa mervärde för varje besökare och försöker alltid överträffa besökarens förväntningar!
  • Vi gör det med stor omtanke om varje besökare och är uppmärksamma på vad besökaren vill ha!
  • Vi strävar efter att vara äkta i allt vi gör och producerar.
  • Vi arbetar utåtriktat och med en stark vilja att nå ut med vår verksamhet till omvärlden.
  • Vi strävar efter att vårt kännetecken blir kvalitet, genom att anstränga oss att åstadkomma högsta möjliga kvalitet i allt, från värdskap till sortiment.
  • Vi utvecklar verksamheten i en kreativ riktning, så att våra besökare känner att vi tillsammans har fantasi, lekfullhet och känsla för form och stil – så att vi därigenom skapar en starkare upplevelse för besökaren!    
  • Vi är engagerade i såväl vårt eget som arbetskamraternas arbete och försöker alltid hjälpas åt.

Jag är övertygad om att en livaktig och ärlig diskussion kring värdeord och förhållningssätt kan lyfta vilken organisation som helst.

Och den som bestämmer sig för att alltid fokusera på att hjälpa medborgaren, kunden och medarbetaren får det också skojigare på jobbet.

Trevlig helg – och glöm nu inte fotoutställningen med Janne Strömstens bilder i helgen. Eller för den delen våra alldeles för goda semlor i kaféet!

Vi har öppet 11-15 lördag och söndag. Välkomna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: