h1

Kjell Albin Abrahamson på väg

mars 3, 2011

NU ÄR DET snart dags för radioprofilen Kjell Albin Abrahamson att äntra vår scen. Det vågar jag redan nu utlova blir en gripande och insiktsfull timme!

Den 17 mars klockan 19.00 kan den som vill möta Kjell Albin här på Astrid Lindgrens Näs, i ett samtal som mycket kommer att handla om boken ”Så länge du lever”.

Kjell Albin Abrahamson är som bekant en av radions mest kända och uppskattade röster. Vi har hört hans rapporter från Moskva, Wien och Warszawa, han har rapporterat om krigets Jugoslavien och diktaturernas fall i Östeuropa.

Nu är han aktuell med en bok som handlar om att drabbas av svår sjukdom. Han själv fick hjärtinfarkt, samtidigt som en annan av radions utrikeskorrespondenter, Kerstin Bodell, drabbades av cancer. De båda började brevväxla om allt mellan himmel och jord. De skrev om livets korthet och dödens ofrånkomlighet, om ångest och hopp, om livskvalitet, om litteratur och allmänt skvaller.

Brevväxlingen avslutades tvärt när Kerstin Bodell avled och den finns nu samlad i boken ”Så länge du lever”.

Torsdag den 17 mars klockan 19.00 kommer Kjell Albin Abrahamson alltså till oss för att tala om livskvalitet, hopp och förtvivlan. Men också för att berätta om tiden som utrikeskorrespondent i omvälvningarnas östeuropa och kommentera de uppror som just nu förändrar hela arabvärlden.

– Livet har blivit rikare efter mina hjärtinfarkter, säger Kjell Albin Abrahamson. Jag har rensat bort trams och destruktiva måsten.

Kjell Albin är författare till flera böcker om Central- och Östeuropa med ”en berättarkonst som de flesta av den samtida skönlitteraturens koryféer kan avundas honom” (DN). Han har tilldelats flera prestigefyllda journalistiska och litterära utmärkelser, bland annat 2006 års Jolopris och 2007 års Dag Hammarskjöldspris.

Köp biljetter redan nu – antalet platser är begränsat! Säljs hos oss i receptionen på Astrid Lindgrens Näs (öppet onsdag-söndag 11-15). Välkommen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: