h1

Svängiga fotoutställningar!

februari 25, 2011

VILL BARA PUFFA lite för den första av två fotoutställningar som kommer att pågå i Vimmerby under mars månad. Häromdagen öppnade museet Näktergalen sina portar för utställningen Folkliv i Vimmerby.

Det är foton från kommunens ljud- och bildarkiv som visas. Bilderna skildrar vardagsliv och högtider genom flera decennier och Gunilla Gustafsson på museet hopaps att många vimmerbybor kommer. De flesta händelser och människor på bilderna är nämligen okända – kanske finns det en och annan som kan tipsa om vad motiven egentligen är.

På onsdag öppnar vi ytterligare en fotoutställning i stan, den här gången här i Paviljongen på Astrid Lindgrens Näs.  Lite mer aktuella bilder kanske, eftersom det är stadens pressfotograf Janne Strömsten som ställer ut alster från trettio år som pressfotograf. Två tanter och en hemost heter den utställningen. 

Vernissage och öppning sker på onsdag 2 mars kl. 11.00. Den 7 mars kl. 19.00 håller Janne Strömsten själv ett föredrag med bildvisning. Fri entré till både utställning som föredrag, och alla är förstås hjärtligt välkomna! 

Bilden ovan är dock hämtad ur Näktergalens pågående utställning Folkliv i Vimmerby, och är väl ett utmärkt bevis för att det då och då svänger även i den lilla staden. Inte minst om fotografikonsten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: