h1

Lilla Piraten har kommit till världen!

februari 22, 2011

GRATTIS SÄGER VI idag till Erik Titusson, kanslichef på ALMA-priset, som från och med den 1 juni startar något så ovanligt som ett nytt barnboksförlag: Lilla Piratförlaget!

Lilla Piratförlaget är en utväxt från det ”stora” och framgångsrika Piratförlaget. Kanske också en naturlig följd av att Piratförlaget sedan några år börjat nosa på barnboksmarknaden, med böcker av Fredrik Skavlan, Jo Nesbö och Unni Lindell.

Det är nog ingen tvekan om att Lilla Piratförlaget direkt blir en stark och pigg utmanare till de mer etablerade förlagen inom barnboksvärlden, exempelvis Rabén & Sjögren (som ju var det förlag som Astrid Lindgren arbetade på och med).

Lilla Piratförlagets nye VD Erik Titusson var tidigare marknadschef på Rabén & Sjögren och har sedan några år styrt kansliet för det internationella Astrid Lindgren Memorial Award och där – bland annat – fördjupat samarbetet med oss på Astrid Lindgrens Näs.

Här i Vimmerby ser vi närmast fram mot tillkännagivandet av detta internationella litteraturpris den 29 mars, då juryn slutsammanträder här på Astrid Lindgrens Näs.

Vårt samarbete med Linnéuniversitetet kring universitetsutbildning av barnboksförfattare fortsätter och vem vet – kanske kommer vi att leverera framtidens stora barnboksförfattare till Lilla Piratförlaget (och gärna till de andra förlagen också, förstås)?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: