h1

Börje Ahlstedt på ingång

januari 18, 2011

ÄNTLIGEN KOMMER MATTIS hem till den ”riktiga” Astrid Lindgren-borgen, om man nu får kalla vårt område för det. Börje Ahlstedt är nämligen vår första gäst i årets författarkvällar, tisdagen  den 1 februari.

Kasnke såg ni Börje Ahlstedt i helgens nypremiär av Skavlan i SVT? Där talade han om sin självbiografi Från min loge på Dramaten, som beskriver livet på och utanför Dramatens scen. En bok som hittills både förargat, roat och väckt nyfikenhet.

För den stora publiken är Börje Ahlstedt kanske mest känd för sin underbara tolkning av rövarhövdingen Mattis i filmatiseringen av Ronja Rövardotter. En gripande, oförglömlig roll där han bland annat spelade tillsammans med nyss bortgångne Per Oscarsson, som spelade hans ärkefiende Borka.

Under författarkvällen på Näs kommer vi att samtala mer om boken. Förstås är jag också nyfiken på hans upplevelse av filmberättelsen om Ronja och hans kontakt med Astrid Lindgren.

Därefter vidtar vad jag tror kan bli en riktigt  magisk stund: Börje Ahlstedt läser ur Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter.

I år är det förresten 30 år sedan boken om Ronja kom ut – som förresten var Astrid Lindgrens sista stora verk –  och det kommer uppmärksammas på olika sätt under året. Författarkvällen med Börje Ahlstedt blir en härlig inledning på firandet.

Se nu till att skaffa biljetter i förköp, för Filmsalen i Paviljongen har begränsat antal platser. Förköp i receptionen på Astrid Lindgrens Näs eller på Bokia på torget i Vimmerby. Priset är 120 kronor. Kaféet öppnar från 18.00 och efter föreställningen blir det som vanligt boksignering och möjlighet att prata lite med Börje.

 

Annonser

One comment

  1. oj så synd att Småland ligger så långt bort från migKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: