h1

Gott Nytt År!

december 31, 2010

DAGS ATT LÄGGA 2010 till handlingarna och önska Gott Nytt År till alla läsare av min arbetsblogg! Det har varit ett spännande och lyckosamt år för oss, med många nya erfarenheter och upplevelser.

Året inleddes med den overkliga nyheten om den stora jordbävningen i Haiti. Vi tog initiativ till en snabbt hopkommen manifestation för de människor som drabbades av jordbävningen i Haiti och öppnade upp Astrid Lindgrens Näs en hel dag för artisteri, uppläsningar och insamling – nästan 25 000 kronor gick direkt till hjälparbetet som ett resultat av det!

Sommarens utställning Trähyss blev vida omtalad, bland annat för Mats Lodéns jättelika blå träkatedral som vi placerade i trädgården intill sockerdricksträdet.  Mycket uppmärksamhet fick också våra slöjdaktiviteter i den nya Snickarladan, där det mer eller mindre var kö hela sommaren av barn och vuxna som ville slöjda. Att vi dessutom hade Döderhultarn, Björn Berg och en hel drös andra träkonstnärer i en utställning inne i den före detta prästgården gjorde inte saken sämre.

Det mest roliga för vår del är att fler och fler upptäcker Astrid Lindgrens Näs som en mötesplats – året runt! Det är fler som besöker vårt kafé (vilket man ju kan göra utan att se någon utställning eller delta i något evenemang) och fler som ansluter till våra arrangemang. Höstens författarkvällar har varit både superintressanta och för det mesta välbesökta. Rekord slog Morgan Alling, som gjorde en bejublad föreställning i samband med sin bok Kriget är slut.

Vi tog också initiativ till vad jag hoppas ska bli en ny tradition för bokälskare i Vimmerby, nämligen Bokens Dag. Ett välbesökt och givande arrangemang, som vi ordnade i samarbete med Vimmerby bibliotek och Bokia. Fem författare berättade om sina böcker, med Theodor Kallifatides som dagens höjdpunkt.

Och nu i december arrangerade vi Hantverksdagar på Näs. Det hoppas jag också ska bli en tradition som kan växa med åren, till glädje för många Vimmerbybor och tillresande. Vi var noga med att bara bjuda in utställare med riktigt bra och gediget hantverk, och det ska vi inte vika från. Just på Astrid Lindgrens Näs skall vi sträva efter att så mycket som möjligt arbeta med det som är äkta och naturligt. Miljön runt Boa, Sagoladan och prästgården inbjuder också till en ”gammeldags” marknad med genuina utställare.

Glädjande nog har vi också haft gott om besökare på våra jularrangemang och flera företag och/eller organisationer har valt att lägga sina julavslutningar hos os. Vi har ju något unikt att erbjuda – nämligen närheten till Astrid Lindgren och hennes berättelser.

Ingenting är dock så bra att det inte kan förbättras. Inför nästa år vill vi bli ännu bättre – och jag tar därför gärna emot synpunkter, såväl positiva som negativa, på hur vi sköter oss och vad vi kan förbättra eller förändra. Hör av er, antingen här via kommentarsfunktionen på bloggen här nedan, eller direkt via mejl: kjell-ake.hansson@vimmerby.se. Jag kan från mitt håll lova att läsa alla synpunkter noga och överväga vad vi kan göra för att bli bättre!

Till sist kan vi fira nyår och glädja oss åt att vi ännu ett år har ökat våra besökssiffror! Sommarsäsongen 2010 inleddes ju överraskande svagt, både för oss och andra besöksmål, men glädjande nog har vi under sensommar, höst och vinter återtagit det vi tappade i juni. Det innebär att vi går stärkta in i 2011 och ser fram emot nya aktiviteter, nya arrangemang och nya och gamla besökare!

Välkommen du också till Astrid Lindgrens Näs många gånger under år 2011. Vi lovar att ta väl hand om dig!

Gott Nytt År!


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: