h1

Jubel för Jubelkvartetten!

december 5, 2010

EN ALLDELES, ALLDELES underbar stund var det under söndagen hos oss på Astrid Lindgrens Näs. Urpremiär för Jubelkvartetten, som sjöng julsånger i vårt kafé inför en stor och mycket entusiastisk publik!

Jubelkvartetten har egentligen sin huvudsyssla på Astrid Lindgrens Värld, där de alla jobbar med teater. Medlemmarna är Fredrik Thalin, Kristina Ruhnström (som bland annat sjungit och uppträtt på såväl Nobelmiddagen som Kronprinsessans bröllop!), Mia Thelin och Mats Nilsson. Kvartetten bildades som ett utanför-sommarsäsongen-projekt och vi nappade snabbt. Det som från början var tänkt som en vårkonsert blev istället dagens julframträdande.

Professionellt, säkert och mycket vackert blev slutintrycket. Oklanderlig stämsång, variation i programmet och sköna versioner av de kända jullåtarna. Min favorit blev dels Kristinas och Fredriks underbara stämsång i Stilla Natt, dels Fredriks mjuka och fina framförande av ”Karl Bertil Jonssons julafton”, ni vet Gunnar Svenssons underbara jazzharmonik till Tage Danielssons och Per Åhlins film på julafton.

Det är en lycka att vi har så professionella artister i Vimmerby! Och vårframträdandet med Jubelkvartetten är i princip redan bokad!

På bildcollaget ser ni – uppifrån och ner –  ett fullsatt kafé, Kristina Ruhnström, hela Jubelkvartetten och nederst Mia Thelin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: