h1

På Spåret?

december 1, 2010

I EN FREJDIG debattartikel i dagens Vimmerby Tidning beskriver Mikael Ahlerup – till vardags vd för Astrid Lindgrens Värld – sina upplevelser av en tågresa mellan Vimmerby och Stockholm tur och retur.

Läs den! En närmast farsartad skildring av påpälsade människor utan sittplatser i ett kaosartat trafiksystem. Det är länstrafikbolaget KLT som får sina fiskar (läs: rälsbussar) varma och som flitig tågresenär kan jag inte annat än till fullo instämma.

Det Mikael påpekar mellan raderna är förstås det faktum att samtidigt som vi i besöks- och kulturnäringen försöker uppmuntra människor att resa till och från Vimmerby, så motverkas detta i samma stund av den låga standard som KLT envisas med att ha – år efter år.

Som resenär ser man ingen förbättring, tyvärr, och detta är förstås en infrastrukturfråga av högsta rang. Hur ska vår del av länet kunna utvecklas om tågtrafiken tillåts fortsätta på samma låga nivå?

Bilden ovan togs för några veckor sedan, då tåget till Stockholm inte alls gick. ”Tågersättning” är det klatschiga namnet på det som bjöds istället, nämligen en trång, kokhet och fyrtiofem minuter försenad buss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: