h1

Pippis pensionärspolare på plats!

november 26, 2010

GISSA OM PIPPI har många polare bland pensionärerna! Idag firade vi att Pippi fyller 65 och alltså blir pensionär – om än evigt ung. Och vi gjorde det tillsammans med en massa andra pigga pensionärer.

Kaffe, tårta och trevligt umgänge stod på programmet och det var Astrid Lindgrens familj och deras bolag Saltkråkan AB som bjöd! Enligt mina medarbetare har det varit en strid och glad ström av människor i Paviljongen hela dagen idag.

Förresten har Pippis födelsedag uppmärksammats i en rad länder idag – inte minst på internet, där Pippi fått en så kallad Google Doodle, som man bara denna dag kan se på www.google.com. Att få en Doodle är nästan som att få en guldstjärna på nätet, bara så ni vet.

Doodlen har i dag synts i följande länder för alla som googlat: Bulgarien,Tjeckien, Italien, Nederländerna, Norge, Slovakien, Vitryssland, Spanien, Danmark, Tyskland, Grekland, Estland, Finland, Kroatien, Ungern, israel, Litauen, Lettland, Makedonien, Ryssland, Slovenien och Sverige! Snacka om att Pippi är  poppis!

PS. Själv har jag varit på ett tvådagarsbesök på Linnéuniversitetet, dels för att prata om Astrid Lindgren som ”entreprenör” och dels för att planera fortsatta samarbeten i framtiden, bland annat kring gästprofessuren till AstridLindgrens minne. Jag återkommer på bloggen med rapport så småningom. DS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: